המנה שכולם עפים עליה

Gali Levit

 

פרגית ממולאת

המנה הזו מושלמת לשולחן החגיגי של פסח

כולם עפים עליה

מאת – גלי לויט

 

המצרכים –

קילו פרגיות לנקות ולשטח

בצל

רבע קילו בשר טחון

חצי כפית פפריקה

חצי כפית תבלין שווארמה

מעט מלח

מעט כורכום

פלפל שחור

רבע כוס שקדים פרוסים

רבע כוס צנוברים

רבע כוס חמוציות

לרוטב –

שמן זית

2-3 בצלים פרוסים

חצי פלפל אדום רצועות

3 מקלות סלרי רק הגבעול פרוס

כפית פפריקה או גריל או תבלין על האש

מעט סילאן

אופן הכנה –

במחבת מטגנת בצל, מוסיפה בשר טחון, מתבלת בתבלינים.
מוסיפה שקדים פרוסים, קצת צנוברים וחמוציות.
מורידה מהאש ומקררת.
לאחר שהמילוי מתקרר מתחילה למלא את הפרגיות. מניחה מילוי בקצה הפרגית ומגלגלת.
מכינה בסיר בצלים ומטגנת להשחמה.
מוסיפה, רצועות פלפלים ומקלות סלרי. מסדרת את הפרגיות הממולאות
מתבלת בשמן זית מעורבב עם תבלין גריל / על האש..
לעטוף עם נייר אפייה
להכניס לתנור על 180 עד שמוכן כחצי שעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *