בוריקיטס גבינה ותרד -הבצק המקורי

אסתר סמרנו
 
 
 

בוריקיטס גבינה ותרד - הבצק המקורי מיוון

בורקיטס עם תרד
כל שבועות אני מכינה
בצק מהיר והכי טעים
בוריקיטס
מאת – אסתר סמרנו
 
המרכיבים-
 
 
 3 כוסות קמח.
200 גר'  חמאה
1שמנת חמוצה .
1 אבקת אפיה.
מעט מלח.
למלית לערבב יחד –
קובייה גבינה בולגרית מפוררת
100 גר' גבינה צהובה מגרדת או קצ'קבל
שקית תרד קצוץ
ביצה
 
ההכנה –
לעבד כל המרכיבים לבצק .
לתת לבצק מנוחה קצרה במקרר רבע שעה.
לרדד לעובי חצי ס"מ ולקרוץ עיגולים.
לשים מלית במרכז ולסגור לחצי עיגול.
 
ליצור כ-40 כדורים
להבריש בביצה מדוללת במעט מים ולזרות מלא שומשום .
לאפות: 170 מעלות בתנור שחומם מראש כ-35 דקות

סוגי גבינות נוספות המתאימות למילוי בוריקיטס

גבינות רכות:

  • ריקוטה: גבינה זו רכה, עדינה ובעלת טעם עדין, מה שהופך אותה לבחירה טובה עבור בוריקיטס קלאסיים.
  • קוטג': גבינה זו זולה יותר מריקוטה ויש לה טעם מעט חמצמץ, שיכול להוסיף עומק טעם לבוריקיטס.
  • גבינת שמנת: גבינה זו עשירה וקרמית, ותעניק לבוריקיטס שלך מרקם עשיר יותר.

גבינות מלוחות:

  • בולגרית: גבינה זו מלוחה וחמוצה, ותוסיף טעם ייחודי לבוריקיטס שלך.
  • פֶטָה: גבינה זו מלוחה וחריפה עוד יותר מהבולגרית, ותעניק לבוריקיטס שלך טעם נועז יותר.
  • גבינה צהובה מגוררת: כמו גאודה או צ'דר, יכולה להוסיף טעם עמוק ומלוח לבוריקיטס שלך.

שילובים:

  • שילוב של שתי גבינות או יותר יכול ליצור טעם מורכב ומעניין יותר. לדוגמה, אפשר לנסות שילוב של ריקוטה עם בולגרית, או קוטג' עם גבינת שמנת.
  • ניתן גם להוסיף ירקות או עשבי תיבול למלית הגבינה, כגון בצל ירוק, פטרוזיליה או עירית.

בסופו של דבר, הדרך הטובה ביותר למצוא את הגבינה הטובה ביותר עבורך היא לנסות אפשרויות שונות ולראות מה אתה הכי אוהב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *