ללא ספק זו העוגה הכי טעימה

 

Hagit Meshulam
ללא ספק זו העוגה הכי טעימה
המרכיבים-
6 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
שתיים וחצי כוסות קמח תופח
2 סוכר וניל
קורט  מלח
3 כפות קקאו
ההכנה –
נפריד ביצים  נקציף את החלבונים עם הסוכר והסוכר וניל לקבלת קצף יציב.
בקערה נוספת לשים את החלמונים עם השמן מלח והתפוזים .
להוריד את המהירות מיקסר ולהוסיף את התערובת של התפוזים לתוך החלבונים לסירוגין עם קמח.
לשמן תבנית בבקה גבוהה.
לשים בלילה בתבנית ,להשאיר קצת מהעיסה ולהוסיף לתוכה את הקקאו לערבב ולשים בתבנית בתנועות סיבוביות
להכניס לתנור לחום 180 מעלות –  50 דקות
בהצלחה

עוגת שיש: קלאסיקה אהובה שתמיד מצליחה!

עוגת שיש היא עוגה קלה להכנה וטעימה להפליא, המשלבת שני טעמים אהובים:

וניל ושוקולד. היא משלבת את המתיקות העדינה של בלילת הוניל עם טעם השוקולד העשיר והכהה, ויוצרת מראה מרהיב של פסים צבעוניים.

טיפים להצלחת עוגת שיש:

הכנת הבלילה:

  • השתמשו במרכיבים איכותיים: השתמשו בחמאה טרייה, ביצים טריות וקקאו איכותי לקבלת טעם עשיר ועוגה רכה.
  • הקפידו על טמפרטורת החדר: כל המרכיבים צריכים להיות בטמפרטורת החדר לפני תחילת ההכנה. זה יבטיח ערבוב אחיד וחלק של הבלילה.
  • אל תערבבו יתר על המידה: ערבבו את הבלילות רק עד שהן מתאחדות. ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה להיות קשה וצמיגית.
  • השתמשו בתבנית מתאימה: בחרו תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה משומנת היטב. זה יבטיח שהעוגה תתפח בצורה אחידה ותשתחרר בקלות מהתבנית.

אפייה:

  • חממו את התנור מראש: ודאו שהתנור חם לחלוטין לפני הכנסת העוגה.
  • הקפידו על זמן אפייה נכון: זמן האפייה עשוי להשתנות מעט בהתאם לתנור ולגודל התבנית. עשו "מבחן קיסם" לפני הוצאת העוגה מהתנור.
  • צננו את העוגה לפני ההגשה: תנו לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10-15 דקות לפני ההעברה למעמד קירור. לאחר מכן, צננו אותה לחלוטין לפני ההגשה.
  • טיפים נוספים:

    • הוסיפו תוספות: ניתן להוסיף אגוזים קצוצים, צימוקים, פירות יבשים או שוקולד צ'יפס לעוגת השיש לקבלת טעם ומרקם עשירים יותר.
    • שחקו עם צבעים: ניתן להשתמש בסוגים שונים של אבקת קקאו לקבלת גוונים שונים של שוקולד. אפשר גם להוסיף צבע מאכל טבעי לבלילת הוניל לקבלת עוגה צבעונית.
    • קשטו את העוגה: ניתן לפזר מעל העוגה אבקת סוכר, קוקוס מגורר או גנאש שוקולד לפני ההגשה.

    בהצלחה באפייה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *