מתכון ללביבות עדשים כתומות – חלומי טעים וקל להכנה

מיכל ראובן
לביבות עדשים כתומות! טעים, קליל, טבעוני,
אחלה טעים ומתאים לכל אחד שיגיע לארוחה של חנוכה
משתפת מיכל ראובן
במידה ולט טבעוני אפשר לשים ביצה ולהפחית רבע כוס מהטחינה .
המרכיבים-
2 כוסות עדשים כתומות
2 כוסות מים
צרור פטרוזיליה
בצל
תפוח אדמה
2/3 כוס טחינה
רבע כוס פירורי לחם
תבלינים- מלח ,פלפל שחור,
פפריקה, שום.
ההכנה –
בקערה שמים את העדשים ו2 כוסות מים. משרים כרבע שעה  מיד הן מתרככות. מסננים.
במעבד מזון: שמים  את כל החומרים-תפוח אדמה, בצל ,פטרוזיליה, טחינה, פירורי לחם,
תבלינים ואת העדשים שהתרככו מעט.
מעבדים טוב טוב עד שיש עיסה אחידה וסמיכה.
מטגנים בשמן במחבת שטוחה
או אופים בתנור עם זילוף שמן זית מעל
ואלה לביבות אופציה רגילה לא טבעונית – עם ביצים 
אילה פרנסיס
כוס עדשים כתומות לשטוף היטב ולהניח בתוך סיר להרתחה.
כעבור 10 דק לשפוך למסננת ולתת לעדשים להוציא את הנוזלים ולהתקרר.
 להכין איזה ירקות – בצל מטוגן או קישוא,תפוח אדמה .גזר,בטטה וכו…
לקצוץ היטב בסלייסר
וגם בירקות להעביר למסננת ולסחוט את הנוזלים.
אחכ לערבב יחדיו עדשים וירקות להוסיף 2 ביצים ומעט פירורי לחם
כורכום רבע כפית פלפל שחור מלח ולערבב להניח למקרר לספיגת הטעמים,
אך לא רק אלא גם ליציבות של התערובת.
לאחר מכן ליצור קציצות ולהניח על מחבת שמן זית ולטגן .
למי שלא בא לטגן ניתן לאפות בתנור ע"ג נייר אפייה 180 מעלות משיני צידי הקציצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *