עוגת תפוזים מושלמת.( ללא מיקסר)
בעונת התפוזים כל שבוע אני מכינה אותה
לתבנית אחת אינגליש
המרכיבים –
2 ביצים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
כפית תמצית וניל
2/3 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס קמח תופח או 3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם 3/4 כפית אבקת אפייה.
חצי כוס קוקוס או קמח שקדים
קורט מלח
ההכנה-
מחממים תנור ל180 מעלות
משמנים תבנית אינגליש קייק
טורפים את הביצים עם הסוכר
אפשר במטרפה ידנית גם להקציף קצת .
לאחר מכן מוסיפים שמן,תמצית וניל,מיץ תפוזים ומערבבים.
בסוף מוסיפים קמח וקוקוס ומערבבים קלות רק עד לאיחוד החומרים.
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת.
אופים במשך 30 ,40 דקות תלוי בתנור .
כשמוציאים מהתנור מחורים בעוגה בעזרת מזלג, מזלפים מיץ תפוזים, מפזרים קוקוס.
בתאבון😋