עוגת שוקולד מעלפת חושים
מאת סיגלית עמגר
המרכיבים –
3 ביצים
100 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר
גביע וחצי שמנת חמוצה 300 מל'
כוס סוכר
2 כפות קקאו
חצי כוס קמח
שקית אבקת אפיה
כף חומץ או מיץ לימון
אריזה אינסטנט פודינג שוקולד
קורט מלח
תמצית וניל כפית
גנאש
100 גר' שוקולד מריר
100 גר' שמנת מתוקה
הה
כנה –
ממיסים על בן מארי בקערה את השוקולד עם החמאה .
לאחר שהתערובת נמסה מוסיפים בהדרגה את כל המרכיבים לתערובת ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה
מעבירים לתבנית בקוטר 22 .
אופים על טמפרטורה של 170 מעלות
כחצי שעה או עד שהעוגה מתייצבת במרכז
לאחר שהעוגה מתקררת מכינים את הגנאש
ומעבירים מעל העוגה .
מקשטים בקוקוס קלוי
מצננים ומגישים.