המתכון הזה תכינו בדיוק כך לפי ההסבר
יצא לכם סיר דגים מרוקאי אמיתי
המתכון של יוכי אפוליאון :
שימו לב !מסדרים הכל ורק אז מדליקים את האש
המרכיבים-
שמן
2 תפוחי אדמה פרוסות
גמבה גדולה חתוכה לפרוסות
עגבנייה גדולה אדומה פרוסה או קצוצה.
10 שיני שום
פלפל ירוק חריף 1-2
חופן חומוס מבושל או פול טרי (קפוא) בערך כוס
כוסברה קצוצה בנדיבות
פלפל מתוק יבש 2-3
פילה דג – מושט ,טונה ,נסיכה קילו
תבלינים –
פפריקה
כמון
כורכום
מרק עוף
מלח
פלפל שחור
שמן
ההכנה –
בסיר רחב מסדרי תפוחי אדמה
לפזר גמבה חתוכה, עגבנייה,
10 שיני שום
פלפל חריף אחד
חומוס/פולים
כוסברה
פלפל מתוק יבש
מעל מסדרים את הדגים בסיר
מכינים תבלינים בקערה נפרדת –
3 כפות פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק
כפית מלח
חצי כפית כמון
כפית סוכר
חצי כפית כורכום
כפית פלפל שחור
מערבבים הכל עם כחצי כוס שמן עד 3/4
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים.
את כל התערובת מוזגים לסיר.
מפזרים מעל עוד כוסברה.
לאחר שרותח מנמיכים את האש.
מבשלים למשך 30- 40 דקות.
אם נגמר המים להוסיף עוד קצת לא לגעת בסיר רק לערבב אותו מצד לצד
בתאבון ושבת שלום