אין על עוגת גבינה של סבתא

חני קונאשוילי
זאת עוגת גבינה הכי טעימה שיש
עוגה של פעם
מאת – חני קונאשוילי
להדליק תנור ל 160 מעלות קו עליון תחתון.
תבנית 24 קפיצית לשמן היטב
המרכיבים –
לתחתית העוגה:
250 גרם פתי בר טחון
120 גרם חמאה מומסת
לערבב היטב לשטח ולהדק בתחתית.
לגבינה:
4 ביצים
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 גבינת שמנת נפוליאון
1 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
3 כפות פודינג וניל.
כפית תמצית וניל
ההכנה –
תערובת גבינה –
להקציף ביצים לקצף תפוח. עם סוכר
לוקח לפחות 5 דקות.
בקערה 2 לערבב את הגבינות עם  וניל וקורנפלור
לאחד הכל לתערובת חלקה.
להוסיף חצי מהביצים שהקצפנו לערבב בתנועות עטיפה בעדינות.
להוסיף את חצי הנותר לערבב .
לשפוך על הפתיבר לישר.
לאפות שעה. שעה ורבע .
לכבות
להוציא להניח על השיש להתקרר. לשחרר עם סכין את הדפנות.
לקרר היטב.
אחרי שהתקררה היטב
לזלף מעל פרחי קצפת
ותלתי שוקולד לבן וחלב.
לקצפת:
250 מיל שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
להקציף לקצף יציב **
אפשר גם מלמעלה תותים או פירות יער.
למחית תותים:
לשים בסיר קטן
סלסלת תותים שטופים חצויים.
רבע כוס מים
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
כף וחצי קורנפלור
להביא לרתיחה
לערבב עד להמסה.
אפשר למעוך מי שאוהבת מרקם חלק יותר.
לקרר.
לשפוך על העוגה הקרה.
בהצלחה חני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *