קובה בורגול מטוגנת מהמטבח הכורדי

עליזה נוח אלי

 

קובה בורגול קובה מטוגנת מהבית הכורדי והעיראקי לא מוותרים על המעדן הזה

מתכון של השף מיכה כליפה קובה בורגול מטוגן

 

מתכון קל מאוד

המרכיבים –

מצרכים לבצק / למעטפת:

 

2 כוסות בורגול דק .

 

חצי כוס קמח

 

חצי כוס סולת

 

חצי כפית כורכום

 

חצי כפית כמון

 

4 כפות שמן

 

כפית מרק עוף

 

מעט מלח – כאן כבר זה עיניין של טעם. חחחחח

 

מצרכים למילוי:

 

500 גרם בשר בקר טחון .

 

2 בצלים קצוץ דק מטוגן עד להזהבה

 

100 גרם צנוברים קלויים2 כפיות בהרט לקובה / קציצות

 

מעט כוסברה קצוצה – אני אוהב

 

1 כפית כורכום

 

1/2 כפית מלח

 

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

**מי שרוצה אז 1 פלפל חריף אדום יבש קצוץ

 

ההכנה-

 

1. משרים את הבורגול במים מהברז למשך שעה כשני סנטימטר מעל לבורגול.

 

2. לאחר שהבורגול קיבל את המים שהוא צריך, אנחנו סוחטים את הבורגול משארית המים.

 

3. אל הבורגול מוסיפים קמח וסולת , אבקת מרק עוף, כורכום ומלח השמן ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד , אם צריך מוספים מים.

 

4. נותנים לבצק לנוח בערך חצי שעה כשהוא מכוסה .

 

5 מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוספים את הבשר והצנוברים וממשכים לטגן עד שהבשר כולו משנה את הצבע.

 

6. לאחר שהבשר שינה את הצבע ומתפורר טוב, מוספים את הבהרט , הכורכום, המלח והפלפל והכוסברה. מערבבים ונותנים מנוחה לתערובת.

 

הכנת הקובה והמילוי:

 

1. לאחר שנתנו לבצק ולתערובת מנוחה , מכינים כדורים מהתערובת ובעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז הכדור ומניחים כף ממלית

 

הבשר. סוגרים ומגלגלים לקובה ומניחים על מגש,

 

את הקובה מטגנים רק בשמן עמוק!!! עד לקבלת קובה בגוון זהוב / חום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *