קציצות סלמון כשר לפסח שכולם ידברו עליהן !
מנה ראשונה לחג מרשימה וטעימה
מאת אורה ארגוב
המרכיבים –
1 קילו דג סלומון ללא עור
1 בצל בינוני
3 שיני שום
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
ביצה
2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
לרוטב:
2 פלפלים יבשים מושרים במים חריפים/מתוקים
4 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 כפות רסק עגבניות
כפית כמון
4 עגבניות קצוצות
2 כוסות מים
חופן כוסברה
ההכנה –
טוחנים את הדגים עם השום ,הבצל,כוסברה ופטרוזילה.
מתבלים בכל התבלינים עפ"י הרשימה.
מערבבים היטב ,משמנים את הידיים וצרים כדורים .
מעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.
בסיר רחב יוצקים שמן מוסיפים שום ועגבניות מערבבים כדקה.מוסיפים רסק עגבניות ואת המים,מערבבים מתבלים,ומביאים לרתיחה.מוסיפים את הקציצות,הפלפלים היבשים,וכוסברה
ומבשלים כחצי שעה עד לספיגת רוב הנוזלים.
להשאיר רוטב בהצלחה
ובתאבון אורה.