תבשיל מנצח לא מחליפים – עוף עם זיתים מרוקאי

Shiran Malka

 

תבשיל מנצח לא מחליפים!
מאת שירן מלכה
המרכיבים-
8 שוקיים
2 קופסאות שימורים זיתים ירוקים מגולענים
2 פלפלים אדומים( גמבה )
לימון קטן חתוך לקוביות ללא קליפה
7 שיני שום
100 גרם רסק עגבניות
חצי צרור כוסברה
פפריקה אדומה מתוקה, כמון, מרק עוף , כורכום ומלח
2 כוסות מים רותחים
ההכנה-
מרתיחים את הזיתים בסיר עם מים וכפית מלח פעמיים.
פעם ראשונה 20 דק', שופכים את המים ושמים חדשים שוב לעוד 20 דק'. ע
ושים על זה על מנת להוציא את המרירות של הזיתים.
בסיר נפרד נטגן 2 פלפלים אדומים לרצועות במשך חמש דק'
עד לריכוך וצריבה של הפלפלים,
לקצוץ את השיני שום ולהוסיף לסיר ולטגן ביחד עם הגמבה עוד דקה על מנת שהשום לא יישרף.
להוסיף את הקוביות לימון ולטגן עוד 2-3 דק' נוספות,
להוסיף את העופות ולהשחים אותם משני הצדדים.
מוסיפים תבלינים – כף גדושה פפריקה, כף כמון, חצי כפית כורכום וכפית שטוחה מלח.
מערבבים אותם טוב טוב בשמן שבסיר על מנת "לפתוח" אותם.
לאחר מכן מוסיפים את הזיתים מערבבים הכל יחד ואחר כך את הרסק עגבניות,
לאחר שהוא נהיה כמו פלסטלינה,
לוקחים כוס מים רותחים ומוסיפים לתוכה כף גדושה מרק עוף ושופכים לסיר.
משקשקים את הסיר ומוסיפים עוד כוס מים רותחים,
מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עם מכסה סגור ל-40 דק' על להבה נמוכה,
לאחר 40 דק' פותחים את המכסה ומבשלים עוד 20 דק' נוספות ללא מכסה.
בהצלחה ובתיאבון ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *