קציצות עוף עם אפונה ותפוח אדמה- טלי דוידוב
מרכיבים-
500 גרם חזה עוף טחון
1 בצל קצוץ
1 חב פטרוזיליה
1 ביצה
רבע כוס פירורי לחם
תבלינים :
כף שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס/ רגיל
כף שטוחה כורכום
כף מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון.
הכנה –
לערבב הכול בקערה לקצוץ בצל קצוץ דק ופטרוזליה להוסיף תבלינים ביצה פירורי לחם ולערבב היטב עם החזה עוף טחון.
להכין קערת מים בצד לטבול ידים לכל כדור ולהכין קציצות עגולות . בשלב זה אפשר לטגן את הקציצות .
לרוטב אפונה ותפוח אדמה :
1בצל
3 תפוח אדמה גדולים חתוך לקוביות
חצי חב אפונה סנפורוט
תבלינים:
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כף כרכום
כף מרק עוף
כף שטוחה כורכום
חצי כפית טימין
חצי כפית כמון.
לטגן עם 4 כפות שמן בצל עד הזהבה להוסיף את קוביות תפוח אדמה ,
להמשיך לטגן עם הבצל להוסיף תבלינים ואז אפונה ולכסות בגובהה 2 ס"מ מעל התבשיל .15 דק'
לאחר שהתפוח אדמה רך מעט אפשר להוסיף את כדורי הקציצות לעוד 15 דקות והתבשיל מוכן..
סהכ 30 דקות בישול..
ניתן להוסיף תוספת בצד קוסקוס/ אורז…
ובתאבון
תגובה אחת
יקירה האם אפשרי ללא טיגון?תודה