בורקס בטעם של פעם
בצק עלים שמתפצח
ממולא בתערובת בשר עסיסית
ומתובלת,
נוסטלגיה הכי טעים שיש
ופשוט מאוד להכנה
מתכון מאת סמדר חי
מוזמנים להצטרף לקבוצה של סמדר – סודות המטבח של אמא
למתכון
מרכיבים:
1 חבילת בצק עלים מרודד מופשר
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן קנולה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
כפית בהרט
קורט אגוז מוסקט
לציפוי:
2 חלמוני ביצה לטרוף עם כף מים
שומשום
אופן ההכנה :
במחבת עם 4 כפות שמן מטגנים
את הבצל עד לשקיפות מלאה
מוסיפים את השום והבשר הטחון
לטגן כ-3 דקות מצד אחד תוך כדי
פירוק הבשר לפירורים.
להוסיף את התבלינים לערבב מעט
כשהבשר מתחיל להשחים
לכבות את האש להעביר את תערובת הבשר לקערה ומצננים.
על משטח עבודה ומעט מקומח מחלקים ל 2-חלקים מרדדים מעט
וממלאים כל חצי בתערובת הבשר
מקפלים ומהדקים את הקצוות.
ומגלגלים לרולדה
לטרוף היטב את החלמון ביצה עם המים למרוח מעל הבצק היטב
ולפזר מעל הבצק שומשום
להניח על תבנית אפייה מרופדת
ולאפות כ-חצי שעה על 190 מעלות
עד להזהבה יפה .
להגשה : אפשר רוטב פטריות
טחינה ירוקה או רוטב צ'יל