פסטרמה ביתית בריאה טעימה
מאת – ענת אייש
מתכון של יפה קוזלוב
המרכיבים –
קילו חזה הודו
2 כפות מלח
חרדל
דבש
פלפל גרוס
כפית פפריקה
מעט שמן זית
ההכנה –
להמיס 2 כפות מלח בכוס מים רותחים
לשפוך לקערה ולהוסיף ליטר מים קרים
להכניס את החזה ולהשרות במים לילה שלם אך לא פחות משעתיים
להוציא לייבש היטב את החזה.
לערבב יחד הרוטב:
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף דבש
פלפל שחור גרוס
מעט פפריקה
למרוח היטב עם הידיים החזה מכל הצדדים
להדליק תנור על הכי גבוה 250 מעלות כשהתנור חם להכניס את החזה ל 20 דקות בחום גבוה בלי לכסות בכלל . לאחר מכן להוריד ל 160 לעוד 20 דקות
לכבות את התנור ולהשאיר את החזה עד שמתקרר
להוציא לפרוס ולנשנש.. בתיאבון! 😋