קציצות הדגים של ממה
טליה סבג משתפת במתכון המשפחתי לדגים של בית מפעם
המרכיבים-
חצי קילו מרלוזה
חצי קילו מושט ללא עור
8 שיני שום כתוש
פלפל יבש חריף
צרור פטרוזיליה
כפית כמון
פלפל שחור
מלח
כפית מרק עוף
כפית כורכום
קורט ראס אל חנות
מלח
חופן פירורי לחם
מעט שמן
קצת כוסברה
לרוטב –
10 שיני שום פרוס
גמבה פרוסה דק
2 עגבניות חתוכות דק
כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה בשמן
פלפלים חריפים ירוקים לפי טעם או יבשים
כוס חומוס/פול
קצת כורייה
כפית כורכום
כוסברה
שמן
ההכנה –
לטחון דגים עם שום ופטרוזיליה
להוסיף הכל יחד וללוש .
לכדרר כדורים .
לחמם בסיר מים עם כורכום וקצת מלח
לבשל כדורים לכמה דקות עד שצף
להכין בסיר רחב את הרוטב .
כרבע כוס שמן אפשר יותר
לטגן שום,רצועות גמבה ועגבניות .
להוסיף תבלינים ולפתוח בשמן.
להוסיף מים ואם יש חומוס.
לבשל כמה דקות ואז לסדר קציצות
20 דקות
לפזר כוסברה למעלה