בייגלה ירושלמי במילוי גבינות

בייגלה ממולא גבינות/כרמית דהאן

 

 

הבצק הזה דורש זמן וסבלנות אבל הוא שווה ביותר בהתחייבות

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר חום

כוס וחצי מים פושרים

ביצה

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

אריזה גבינה בולגרית מפוררת

100 גר' גבינה צהובה

ההכנה –

לערבב טוב את הקמח עם הסוכר והשמרים .

להוסיף כוס וחצי מים פושרים וללוש עד לאיחוד הבצק עם וו גיטרה.

להוסיף ביצה ושמן זית הבצק יראה כאילו הוא מתפרק, תמשיכו ללוש אותו היטב

הבצק יהיה דביק .מוציאים מהקערה למשטח מקומח ליצור כדור ולהעביר לקערה משומנת מעט .

להכניס למקרר לשעתיים.

אחרי שעתיים מוציאים ויוצרים עיגולים בגודל כף היד מכסים במגבת ומתפיחים לשעה נוספת.

פותחים כל עיגול למלבן ממלאים בגבינות איזה שרוצים אני מילאתי בגבינה צהובה ובולגרית מגלגלים את הבצק וצובטים היטב שהגבינה לא תברח.

מברישים במים מפזרים שומשום וזעתר משני הצדדים .

אופים בחום של 180 מעלות עד שזה מזהיב יפה בערך עשרים דקות עד חצי שעה כשזה יוצא חם מהתנור מברישים בשמן זית ונהניםםםם..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *