פסטייה חגיגית

פסטייה מרוקאית – אוולין וקנין

 

כ- 6 -5 עלי פילו

ספריי שמן

בצל גדול

חצי קילו חזה עוף טחון גס

צימוקים

מעט שזיפים יבשים

חופן אגוזים

צנוברים

שקדים קצוצים

כף סילן

כף דבש

 

חצי כפית פלפל לבן

חצי כף מרק עוף

רבע כוס יין

חצי כפית קינמון

מעא גינג'ר

וציפורן

אני השתמשתי בעלי פילו,

כל זוג עלים לרסס בספרי שמן ולשטח על גבי סיר תבנית (שיכול להיכנס לתנור)

שהדפנות של העלים יבלטו כלפי חוץ, אם זה קטן להוסיף עוד זוג עלים מכל צד.
תערובת- חתכתי בצל גדול לקוביות וטיגנתי עד להזהבה חלקית,

טחנתי חצי קילו חזה עוף בצורה גסה יחסית,

ערבתי עם הבצל כשזה עוד במחבט הוספתי צימוקים שזיפים חתוכים ( אפשר להוסיף משמשים חמוציות )

הוספתי חופן אגוזים, חופן צנוברים, חופן שקדים קצוצים, כף סילאן כף דבש, חצי כפית פלפל לבן, חצי כף מרק עוף ורבע כוס יין תירוש (אפשר מים)

, חצי כפית קינמון, רבע כפית אבקת ג׳ינגר ומעט ציפורן.

טיגנתי הכל רבע שעה במחבת שסיימתי הכנסתי למקרר להתקרר.
את התערובת מילאתי בתוך העלים שסידרתי מראש וכיסיתי מלמעלה בזוג עלים נוספים וקיפלתי את כל הצדדים הבולטים.

ריססתי בספרי שמן והכנסתי לתנור ל- 20 דקות בחום של 180 מעלות,

הופכים בעדינות לצד השני, ונתנים עוד 5-10 דקות אפייה.

ניתן לפזר מעל אבקת סוכר לקישוט כשזה מתקרר ♥️ בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *