בומבוליני – סופגניות איטלקיות עם קרם פטיסייר

בומבוליני היא סופגניה איטלקית מהטובות שטעמתי כשהייתי ברומא.

במלית של קרם פטיסייר אמיתי.

באיטליה הבומבוליני נאכל כחטיף או כקינוח.

אצלם חנוכה כל השנה בכל הקונדיטוריות אפשר למצוא בומבוליני.

תמונה באדיבות – לורין איזבל אהרונוף

המתכון מתורגם מכאן 

המרכיבים-

לבצק הסופגניות

2 כוסות קמח לחם/אפשר רגיל אם אין

2 כוסות קמח רגיל

3 ביצים

90 גר' חמאה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס חלב

כפית ת. וניל

7 גר' שמרים יבשים

קורט מלח

(סוכר וקינמון לגלגול)

לקרם-

5 חלמונים

2 וחצי  כסות חלב – חצי ליטר

30 גר' קורנפלור (רבע כוס)

1/2 כוס סוכר

כפית מחית וניל

קליפה מלימון מגורד

קורט מלח

בומבוליני – סופגניות איטלקיות עם קרם פטיסייר

איך מכינים בומבוליני ?

הכנה –

ננפה את הקמח למיקסר ונערבב לתוכו את כל המרכיבים היבשים.

נוסיף את המצרכים הרטובים ונתחיל בלישה – נוסיף גם את החמאה ונלוש כ- 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש.

נכסה ונניח בצד להתפחה של שעה וחצי.

נלוש היטב את הבצק ונשקול 50 גר' לכל סופגניה נניח על נייר אפייה משומן- התפחה של עוד שעה.

נטגן בשמן עמוק משני הצדדים. כשהסופגניות יוצאות מהשמן נגלגל בסוכר עם קינמון.

הכנת פטיסייר-

נערבב כוס וחצי חלב עם הסוכר והוניל  ואת החלמונים עם הקורנפלור והחלב שנשאר.

נאחד את שתי התערובות ונעביר לסיר .

נחמם על אש בינונית ונבשל את התערובת עד שהיא מסמיכה. צריך לערבב אותה כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.

לאחר שהתערובת מסמיכה נוסיף את הלימון המגורד ונקרר את הקרם.

עדיף להכניס למקרר כדי שיהיה קל לזלף לסופגניות.

נזלף קרם מהצד לתוך הסופגניות ונגיש

בומבוליני – סופגניות איטלקיות עם קרם פטיסייר

 

חנוכה

 

 

 

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *