מתכון לסו בורק תורכי המקורי – בורקס מים ממולא בתרד וגבינות

צילום – טל יצחקי

מתכון לסו בורק תורכי המקורי – בורקס מים ממולא בתרד וגבינות

בורקס מים סו בורק המתכון המקורי של התורכים – טל יצחקי

כזה טעים שאתם חייבים לנסות ולהכין

סו-בורק טורקי, בורקס מים, הרבה עבודה אבל שווה את המאמץ

מתכון סו-בורק

המרכיבים –

לבצק :

5 ביצים

כפית מלח

5 כוסות קמח

1/4 עד 1/2 כוס מים לפי הצורך

למלית –

500 גר' תרד שטוף וקצוץ

200 גר' גבינה בולגרית/פטה

200 גר' קצ'קבל

ניתן להוסיף גבינות נוספות כמו ריקוטה או טוב טעם

100 גר' חמאה מומסת

מתכון לסו בורק תורכי המקורי – בורקס מים ממולא בתרד וגבינות

ההכנה – להכין תבנית מלבנית 25/30 

את המצרכים להכנת הבצק ללוש היטב במעבד מזון לבצק ,אחיד וגמיש. לתת מנוחה כ-20 דקות.

לחלק ל-10.

לפתוח 2 עלים לעיגול דק דק ככל האפשר והם ישמשו לתחתית ולחלק העליון,

את יתר הכדורים רידדתי במכונת פסטה, והם נכנסים לשכבות הפנימיות . לרדד ולבשל במי רותחים ממש 2 דקות , להעביר לקערת מים קרים ולסנן מהנוזלים.

להכין את למלית לערבב תרד, 200 גרם גבינה בולגרית קשה, קשקבל בערך 200 גרם.

ההרכבה:

מניחים שכבת עיגול הבצק לא מבושל ומורחים מעט חמאה מומסת ( לכל המאפה 100 גרם חמאה ),

מניחים שכבת בצק מבושל , מזלפים מעט חמאה וכך עושים עם מחצית הבצק,

מפזרים את המלית, ממשיכים להניח דפים מבושלים וחמאה ומסיימים בדף לא מבושל שעליו מורחים ביצה טרופה,

אפשר לפזר שומשום. אופים עד הזהבה.

מתכון לסו בורק תורכי המקורי – בורקס מים ממולא בתרד וגבינות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *