מלפוף – בקלאווה עיראקית

Hani Avivi
מלפוף – בקלאווה עירקית מאת חני אביבי

Hani Avivi

מרכיבים-
חבילת עלי פילו
200 גרם מרגרינה או חמאה ממומסת
400 גרם תערובת בוטנים/אגוזי מלך/שקדים/פיסטוק
חצי כוס קוקוס
3 כפות סוכר
כפית וחצי הל טחון
לסירופ סוכר-
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון בינוני סחוט
ההכנה –
את הבוטנים/אגוזי מלך/שקדים/פיסטוק יש לשבור גס או לטחון דק. אישית אוהבת טחינה דקה.
את המרכיבים לסירופ, מביאים לרתיחה, בבישול עד שזה מסמיך
מחממים את התנור על 170° בטורבו.
משמנים את התבנית.
מניחים עלה פילו על נייר אפייה ומורחים, בנדיבות, מרגרינה/חמאה מומסת על כל השטח.
בקצה הקרוב אליכם, מניחים פס עבה של המלית. תופסים את הנייר, מכסים את פס המלית, מסירים את הנייר וממשיכים לגלגל.
יש שמצרפים, יחד עם המלית, שיפוד עץ לכיווץ הבצק ושליפה קלה לתבנית. אני כיווצתי בעזרת ידיי, ללא השיפוד.
בתום ההכנה, יש למרוח את החמאה שנותרה על כל המלפופים בתבנית.
לחתוך את הגודל הרצוי לממתק, לפני האפייה.
בתנור – 30 דק' לערך או עד קבלת גוון זהוב ולהוציא. לשפוך עם מצקת את הסירופ על הכל.
להגיש קר
בתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *