מתכון לאוזני המן בצק שנמס בפה הכי טעים שאכלתי

מתכון לאוזני המן מבצק משגע ונמס בפה – מאת ריקי כהן

הבצק ללא ביצים

המרכיבים-

200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר/מרגרינה לפרווה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
סוכר וניל (או כפית תמצית וניל)
100 מל' שמנת מתוקה (קצת פחות מחצי מיכל)/שמנת צמחית
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
חצי כפית שטוחה אבקת אפייה

מילוי – נוטלה -שוקולד השחר,ממרח תמרים+אגוזים

ממרח חלב ואגוזים או פרג – מתכון למילוי פרג

אופן ההכנה –
מקציפים את החמאה, סוכר והסוכר וניל במיקסר במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מנמיכים מהירות למינימום ומוסיפים שמנת מתוקה עד שהיא נבלעת בתערובת.

מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים מעט רק עד שהבצק נפרד מהדפנות של המיקסר (אם דביק מדי להוסיף כף קמח).

מוציאים את הבצק מאחדים לכדור שטוח ועוטפים בניילון נצמד.

שמים לילה שלם במקרר! (חשוב אחרת אי אפשר לעבוד עם הבצק)
אחרי הקירור מרדדים את הבצק דק לעובי של כ 3 מילימטר על משטח מקומח היטב

(רצוי להוציא חצי ואת החצי הנותר לשמור במקרר לעיבוד קל יותר של הבצק)
קורצים עגולים בקורצן עגול או עם כוס בערך קוטר של 6-8 ס"מ.

מניחים חצי כפית עד כפית מהמלית הרצויה במרכז העיגול סוגרים לצורת משולש ומהדקים את הקצוות.

אופים בתנור שחומם מראש בחום 170 מעלות כ 15 דקות. לאחר צינון אפשר לפזר אבקת סוכר.

 

מתכונים לפורים

חג פורים שמח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *