עוגיות מגולגלות נמסות בפה הבצק ללא סוכר !

 

הבצק הכי הכי מושלם שיש ♡♡♡♡
צירפתי גם מס' סוגי מליות לבחירתכן

מגולגלות נמסות בפה והבצק ללא סוכר ♥️ / מתכון מאת אריאלה גולדמן

▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ כמות: 5 גלילות כ 60 עוגיות
▪︎ בצק ללא סוכר

~ לחמם תנור מראש ל 170 מעלות תוכנית אפייה רגילה
~ לעבד במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק רך עם פירורים גסים

המרכיבים

6 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
200 גר חמאה / או מחמאה רכה בטמפ החדר
1 כוס שמן ( במתכון גם שמן וגם חמאה )
~ נוסיף 1 כוס מיץ תפוזים

ההכנה

לעבד עד לקבלת בצק רך,חלק ולא דביק
** אם מרגיש לכן מעט דביק להוסיף מעט קמח ,אם מרגיש פירורי להוסיף מעט מיץ תפוזים **
~ נחלק את הבצק ל 5 חלקים שווים .נניח כל חלק על נייר אפייה מקומח ,נרדד למלבן וניישר הקצוות עם גלגלת
~ נמרח מהמלית על הבצק ונפזר מעל חופן של אגוזי מלך קצוצים / או שקדים גרוסים גס ( 200 גר) כדי להעשיר את הטעם ובעיקר כדי שהמלית לא תיזלג החוצה בזמן האפייה
~ בעזרת נייר האפייה נגלגל לרולדה ונניח הרולדות בתבנית עם נייר אפייה כשרווח ביניהן
~ נכניס למקפיא ל 20 דקות כדי להקל על החיתוך ואז נפרוס כמעט עד הסוף לפרוסות ברוחב 3 סמ אבל נשאיר את העוגיות כשהן מחוברות לבסיס ונאפה 30 דקות עד הזהבה עדינה ( צבע העוגיות בהיר)
~ נצנן לגמרי ונחתוך לעוגיות לפי הסימון
ונעטר באבקת סוכר
~ נאחסן בצנצנת אטומה בטמפ החדר

מבחר סוגי מלית ❤

לעוגיות ללא סוכר  נמרח ריבה ללא סוכר יש לקנות בכל סופר ונפזר אגוזים וקינמון .

☆ מלית תמרים
1 מיכל ממרח תמרים (450 גרם)
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן ( לא חובה)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

☆ מלית פרג
3/4 כוס חלב
50 גרם חמאה
200 גרם פרג טחון
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם צימוקים
תפוח עץ ירוק, מגורר
~ לבשל הכל יחד חוץ מהצימוקים והתפוחים.לצנן היטב ולהוסיף אותם פנימה

☆ מלית שוקולדית
1 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו
1 כפית קינמון
100 גרם חמאה רכה מאוד
~ לערבב יחד סוכר,קקאו,קינמון
~ למרוח חמאה על הבצק ומעל לפזר מלית קקאו

☆ מלית נוטלה עשירה-
~ לערבב 300 גר נוטלה עם 1 מיכח שמנת מתוקה 250 מ"ל
מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה וסוגרים להבה.
מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם.
מכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי.
אם הקרם מתקשה להוציא לטמפרטורת החדר לשעה.
מורחים בנדיבות. כל 100 גרם נוטלה מתאים לכרוכית אחת

☆ מלית ריבה
צנצנת ריבה שאוהבים – למרוח על הבצק ,לפזר מעל שקדים/ אגוזים טחונים או קוקוס

☆ מלית  סילאן אגוזים-
~ מורחים את העלה במעט טחינה
מכסים בשכבה של סילאן
מפזרים 2 כפות שוקולית
כף או שתיים סוכר חום
משלבים אגוזים או בוטנים קלויים
אפשר לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולד ציפס

10 תגובות

  1. הכמויות של המילויים הם ל 5 גלילות ? אם אני רוצה להכין חצי מהכמות של הבצק , אז להפחית
    בחצי מכמות המילויים ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *