פיתות אסלי עם כיס שמכינים במחבת

פיתות עם כיס במחבת/אפרת לב
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים
600 מ"ל מים פושרים (3.5 כוסות חד פעמי לשתייה קרה מלאות)
1 כף מלח
שליש כוס חד פעמי שמן
אופן ההכנה-
1. ללוש לבצק טיפטיפה דביק
2. להניח להתפחה מכוסה עד להכפלת הנפח
3. לחלק לכדורים ולפתוח בעזרת מערוך לפיתות
4. להניח להתפחה שניה על מגבת וניירות אפייה גזורים למידה של הפיתות ומכוסה במגבת
5. להכין תבנית שלתוכה נוציא את הפיתות המוכנות מרופדת במגבת ומגבת נוספת לכיסוי
6. לחמם מחבת במשך כמה דקות על כירה גדולה עם להבה בינונית
7. להרים את הפיתה מהנייר אפייה ולהניח בזהירות על המחבת ברגע שמתחילות בועות קטנות להפוך
8. כשמתחילה לתפוח הפיתה להפוך שוב לקבלת חום שווה משני הצדדים
# שהפיתה מתנפחת במחבת זה יוצר את כיס האוויר שיוצר את הכיס בפיתה
# אפשר להקפיא (לחלק לכמה שקיות הקפאה)
# את ניירות האפייה אפשר לשמור לשימוש חוזר
בהצלחה ?
אפרת
אין תיאור זמין לתמונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *