עוגת שוקולד מריר אגוזים וקוקוס.
מתכון של שרה יוסף האלופה!
הכינה – שירן רחמים
המרכיבים –
6 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 ורבע כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2 כוס קוקוס
1 כפית נס
1 שוקולד מריר קצוץ גס
1 כוס אגוזים קצוצים גס
לקצפת –
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
1 כפית נס
ההכנה –
במהירות גבוהה להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצב יציב כשהקצף יציב להמניך את מהירות המיקסר ואז להוסיף את החלמונים ואת השמן ולהמשיך להקציף .
לערבב את שאר החומרים היבשים להוסיף לתערובת המיקסר וגם את המיץ תפוזים ולהקציף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .
לשמן את התבנית טוב טוב עם נייר אפיה .
לאפות 180 מעלות ל40 דק!!!
כשהעוגה מוכנה להוציא מהתנור לקרר היטב .
לחתוך באמצע להרטיב עם חצי כוס סוכר מים עם כפית נס .
למרוח קצפת לסגור את העוגה ואז לקשט עם הקצפת .
לקשט עם מעל אגוזים ושוקולד מריר מגורד .
הכנת הקצפת –
להקציף שמנת מתוקה חלב אינסטנט לקבלת קצפת יציבה ואז להוסיף את הכפית נס .
את הקצפת שלי הקצפתי בלי אינסטנט כי אני רגילה לקצפת בלי אינסטנט אז כול אחת מה שהיא אוהבת .
שימנתי את התבנית אבל העדפתי בלי נייר אפיה .
לגביי הרטבת העוגה לא הטרבתי כי העדפתי בלי .
בהצלחה 🤍
תגובה אחת
איך מחלצים פרוסה עם קרם מסיר פלא ? גם לא רואים את העוגה בכלל…הערה בונה…לפני צילום לחלץ את העוגה מהסיר !!!