היא מעלפת – עוגת שוקולד ואגוזים

 

עוגת שוקולד מריר אגוזים וקוקוס.

מתכון של שרה יוסף האלופה!

הכינה – שירן רחמים

המרכיבים

6 ביצים

1 וחצי כוסות סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 ורבע כוסות קמח

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

1/2 כוס קוקוס

1 כפית נס

1 שוקולד מריר קצוץ גס

1 כוס אגוזים קצוצים גס

לקצפת –

2 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

1 כפית נס

ההכנה

במהירות גבוהה להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצב יציב כשהקצף יציב להמניך את מהירות המיקסר ואז להוסיף את החלמונים ואת השמן ולהמשיך להקציף .

לערבב את שאר החומרים היבשים להוסיף לתערובת המיקסר וגם את המיץ תפוזים ולהקציף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .

לשמן את התבנית טוב טוב עם נייר אפיה .

לאפות 180 מעלות ל40 דק!!!

כשהעוגה מוכנה להוציא מהתנור לקרר היטב .

לחתוך באמצע להרטיב עם חצי כוס סוכר מים עם כפית נס .

למרוח קצפת לסגור את העוגה ואז לקשט עם הקצפת .

לקשט עם מעל אגוזים ושוקולד מריר מגורד .

הכנת הקצפת –

להקציף שמנת מתוקה חלב אינסטנט לקבלת קצפת יציבה ואז להוסיף את הכפית נס .

 

את הקצפת שלי הקצפתי בלי אינסטנט כי אני רגילה לקצפת בלי אינסטנט אז כול אחת מה שהיא אוהבת .

שימנתי את התבנית אבל העדפתי בלי נייר אפיה .

לגביי הרטבת העוגה לא הטרבתי כי העדפתי בלי .

בהצלחה 🤍

תגובה אחת

  1. איך מחלצים פרוסה עם קרם מסיר פלא ? גם לא רואים את העוגה בכלל…הערה בונה…לפני צילום לחלץ את העוגה מהסיר !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *