עוגת לימון בטעם נפלא – רכה ונמסה בפה

 

עוגת לימון בסיר פלא

 

איזה רכה ואיזה טעימה

מאת – רגינה ליבוביץ מועלם

המרכיבים

1.5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה(אפשר במקום לשים קמח תופח)

קורט מלח

2 כפיות גרידת לימון

כוס סוכר

שליש כוס מיץ לימון

3 כפות מים

חצי כוס שמן

3 ביצים

גרד מלימון

ההכנה –

להקציף בקערה ביצים וסוכר עד לקצף תפוח.

לאחר מכן להוסיף שמן לערבב בעדינות ,ואז להוסיף מים, וגרידת לימון ,לערבל היטב.

להוסיף קמח ומיץ לסירוגין

לערבל היטב עד שהקצח נטמע .כשהבלילה חלקה להעביר לתבנית סיר פלא משומנת.

להכניס לתנור חם 175 מעלות כ- 35  דקות או יותר לבדוק לפני שמוציאים עם קיסם,כל תנור שונה.

בינתיים להכין סירופ עם שליש כוס לימון פלוס רבע כוס סוכר,לבשל על האש עד שהסוכר נמס.

מוציאים את העוגה,מחוררים אותה בעדינות ושופכים עליה את הסירופ.

קחו בחשבון העוגה חמצמצה וחצופה🍋🙃

הסירופ לא חייבים רק אם אוהבים


 

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *