קראפין – מאפה שמרים מעלף חושים

Ariela Yehuda
קראפין
מכינים בתבנית שקעים
המרכיבים-
300 גרם קמח
50 גרם חמאה מומסת
חצי כף שמרים יבשים
50 גרם סוכר (אני שמתי חום בהיר)
140 מיליליטר מים פושרים
קורט מלח
(עוד 100 גרם חמאה רכה)
ההכנה-
1.שמים את השמרים עם המים ומעט סוכר בקערה ומערבבים (משאירים 10 דקות למנוחה).
2.מנפים לקערה קמח,מוסיפים את יתרת הבוכר והמלח.
3.מוסיפים את השמרים עם המים שהנחנו בצד.
4. להוסיף חמאה מומסת,ולהמשיך ללוש.
5.להתפיח את הבצק.
6.לאחר התפחה,לחלק את הבצק ל 6 כדורים.
7.לכסות ולהתפיח לפחות 10 דקות,רבע שעה.
8.לקחת כל כדור,ולרדד לצורת אליפסה לעלה דק מאוד עד שקוף.
9.לקחת 100 גרם חמאה רכה מאוד ולמרוח על כל שכבת הבצק.
10.לגלגל בהידוק כמו ג'חנון.
11.לחצות לאורך את הבצק (ראו תמונות) ולגלגל לצורת שבלול.
 
12.להניח אותם בתבנית מאפינס,עד הכפלת הנפח.
13.לאפות על 180 במשך 20 דקות.
14. ניתן למלא במה שאוהבים
ריבה,קרם,או לפדר אבקת סוכר.
תראו כאן סרטון הכנה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *