מרק בורשט אוקראיני

מרק הבורשט מהמטבח האוקראיני – מרק מנחם
המרק עלה לכותרות בעקבות התוכנית מאסטר שף . מרק  הבורשט נקרא גם חמיצה –
מרק חמצמץ בצבע אדום הנובע מהשימוש בסלק, מרק המאפיין מטבחים מסורתיים של מזרח אירופה – פולין ורחבי רוסיה.
למרק ורסיות שונות לכל איזור כאשר הבסיס הוא סלק, וכרוב ירוק.
אז קדימה בואו והכינו אותו שלב אחרי שלב
מתכון של יוליה גורליק – מתכון אוקראיני 
מרכיבים-
בצל גדול קצוץ
פלפל אדום
עגבניה גדולה קצוצה
תבלינים
כפית פפריקה
מעט אורגנו ,טימין
פלפל שחור
אפשר גם שמיר
שום
מעט רסק עגבניות
כל הירקות מגורדים או חתוכים לרצועות –
תפוח אדמה
גזר
חצי כרוב
סלק
להגשה שמנת חמוצה

מרק בורשט אוקראיני

הכנה –
מטגנים את הבצל ,
מוסיפים פלפל, עגבניה גדולה קצוצה, מוסיפים תבלינים ( פפריקה, אורגנו, טימין , פלפל שחור , שום ) ,
מוסיפים רסק עגבניות וכוס מים. מבשלים שלב ראשון.
שלב שני אחרי 15 דקות  מוסיפים את תפוא, גזר
שלב שלישי כרוב וסלק מגורד
מוסיפים מלח וסוכר .
לא צריך שום דבר חמוץ , יש חמיצות בעגבניה ורסק
רוסים אוכלים בורשט עם שמנת חמוצה ושום
בתאבון?

מרק בורשט אוקראיני

מתכונים למרקים שלנו 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *